неделя, 1 май 2011 г.

Мечтайте!


Мечтата – онази магия, която всеки иска да не забравя никога, онази магична пръчица, която всеки иска да притежава.
Във всеки човек е скрита тази способност да вижда отвъд хоризонта. Да не спира полета на своите мечти. Мечтата е онази малка истина за всеки от нас, която прави живота ни голям, прави ни велики и силни завоеватели на света, и навярно ни прави виждащи там, където няма видимост, чакащи там, където нищо не може да се очаква.
Не мечтай – казваме на детето, а работи и учи. А не са ли мечтите неговата работа. Не са ли неговите мечти неговото училище, в което то може да открие своите възможности, защото мечтите са без предели.
Мечтите са като огромен океан, който може да се преплува с лекота. В света на мечтите е много красиво. Защото няма невъзможни неща. Защото няма несигурни неща. Защото няма неверни неща. Защото няма ограничители, няма парадигми, няма песимизъм.
Защото оптимистът мечтае? Защото открива в своите мечти онази магия, която носи в себе си, онази истина която носи в себе си. Не за да намери поредната малка порция въздух, поредното малко преживяване, а там – в този оптимистично-реален свят на мечтите той става господар на своето време, неговата енергия става невероятна и неговото зареждане с тази енергия е огромно. Чудото на всеки един човек е да не спира да мечтае, да претворява мечтите си, да окриля мечтите си, да намира поле за мечтите си и да не забравя своя полет на мечти си. На крилете на мечтите се лети леко. На крилете на мечтите се откриват прекрасни светове.
В този свят на мечтите е толкова точно и ясно всичко, толкова лесно се стига до звездите, толкова силно се проявяват световете, че всичко е като магия .
И когато в тези мечти се впише и магията на любовта, и когато в тези мечти се впише и открие любовта, територията им става необятна – възможностите на мечтите, светът на мечтите става реалност.
Мечтите затова са мечти, защото са необятни, защото са невероятни, защото нямат граници, защото няма гаранции, но са желани. Всеки ги търси. Защото в света на мечтите е леко и красиво.
Дори нашият реален свят да не се допира до света на нашите мечти – то този свят на мечтите вече съществува там в онова пространство на нашата магия на нашия ментален свят.
Мечтайте!
Да мечтаем! Да вярваме в мечтите си!
Да окриляме мечтите на детето в нас и до нас. Да не спираме да мечтаем като жени, като мъже, като майки, като бащи. Да не излизаме от магията на мечтите. Защото там – в твоите, в моите, в мечтите на всички е скрито желанието да направим света още по-човешки, по- красив.
Поклон пред мечтите! Те заслужават това!
Мечтайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар